Resepi Puding Roti
Bahan-bahan untuk membuat puding roti
Bahan A
- 8 keping roti
- 2 cawan susu segar
Bahan B
- 4 sudu besar gula kastor
- 2 sudu makan butter/marjerin
- 2 biji telur ayam saiz sederhana
- 1 sudu kecil esen vanilla
- 1 sudu besar tepung jagung
Bahan C
- 2 sudu besar kismis
Bahan D (untuk membuat soso kastard)
- 2 sudu besar gula
- 2 sudu besar tepung kastard
Cara-cara membuat puding roti.
- Koyakkan roti dan rendam di dalam susu selama 30 minit di dalam loyang.
- Bahan B dikacau dan gaul rata. Masukkan kismis dan tuang ke dalam loyang.
- Bakar dalam oven pada suhu 180 °C selama 30 minit.
- Sementara menunggu bahan di dalam oven masak masak, gaulkan bahan kastard dan masakkan di atas api yang sederhana.
- Tuangkan sos keatas puding semasa menghidang.
[Lagi resepi-resepi sedap di sini]
Catat Ulasan